Over mij

Hoi. Ik ben Martijn Swolfs. Ik ben op dit moment 23 jaar oud en studeer Small Business & Retail Management aan de Avans Hogeschool, Breda. De studie verloopt volledig naar wens. Ik zit nu in het vierde jaar. In het eerste jaar ben ik met vlag en wimpel geslaagd voor mijn propedeuse. Zonder één herkansing is het mij gelukt de benodigde ECTS binnen te halen. De rest van de jaren zijn ook vlekkeloos verlopen.

Maar lang niet alles is altijd zonder slag of stoot gegaan. 10 jaar geleden begon ik op de Koning Willem II College in Tilburg in de vwo-brugklas. Aan het einde van het schooljaar kreeg ik een atheneum advies, maar ik koos er destijds toch voor om het gymnasium traject in te gaan. Dit verliep niet vlekkeloos. Uiteindelijk in het vierde jaar moest ik de keuze maken om een stapje terug te doen. Ik ging havo doen. Dit diploma heb ik uiteindelijk ook met prima cijfers gehaald.

SONY DSC

Na het behalen van mijn havo-diploma ben ik de studie International Real-Estate & Facility Management gaan doen, op de NHTV in Breda. De studie beviel de eerste weken erg goed, maar na een tijdje kreeg ik wat twijfels. Desondanks ben ik gewoon doorgegaan met de studie. Helaas vielen de resultaten na het 3e blok tegen en moest ik de opleiding vroegtijdig verlaten. Mijn wereld viel in duigen. Wat moest ik nu doen? Welke studie moest ik nu dan toch gaan doen?

Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om te gaan werken bij het eetcafé waar ik destijds al een tijdje werkte. Ik heb toen ongeveer anderhalf jaar daar gewerkt voor ik ben begonnen aan mijn huidige studie. Die periode van werken heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. Gedreven, prestatiegericht en perfectionistisch. Ik ga niet voor minder dan het beste. Ik wil uitblinken, beter zijn dan de rest. Ik hoop uiteindelijk dan ook met succes deze studie af te ronden.

Hoe ziet mijn toekomst er uit? Daar ben ik nog niet zeker van. Ergens zie ik mezelf een eigen onderneming runnen na mijn studie. Wat voor onderneming? Geen idee. Ik zie mezelf ook werken in een leidinggevende functie in een grote onderneming. Ga ik nog een MBA doen na het behalen van mijn Bachelor Degree? Wie weet…

Advertenties