Algemeen, Blogs

Goodbye installed apps…

Google is al begonnen met de eerste testronde van haar Android Instant Apps. Instant Apps? Wat zijn dat? Wat is er anders aan vergeleken met een normale app?

Wat zijn instant apps?
Instant apps zijn applicaties die gestreamd worden, in plaats van vooraf gedownload en geïnstalleerd moeten worden. Dat betekent dus dat applicaties niet meer geïnstalleerd hoeven te worden. Wanneer je simpelweg op iets zoekt in Google, en een zoekresultaat bevindt zich op de website van een bepaald bedrijf, dan opent de applicatie zichzelf wanneer je dat zoekresultaat selecteert. De applicatie hoeft niet vooraf geïnstalleerd te zijn. De ‘instant app’ download alleen de benodigde gegevens, die worden opgeslagen in het cachegeheugen.

Wat zijn de voordelen?
Allereerst dat je de app niet meer hoeft te installeren natuurlijk. Daarnaast kunnen instant apps perfect gebruikt worden voor wanneer je bijvoorbeeld met je mobiel betaald wil parkeren, of wanneer je je in een museum bevindt en de plattegrond wil bekijken.

Persoonlijk ben ik erg benieuwd naar wat Google Instant Apps ons gaat brengen. Welke bedrijven gaan hier gebruik van maken en op welke manier. Hieronder vindt je een filmpje waarin Google het nieuwe concept introduceert.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s