Blogs, Social

Will you join my Houseparty?

Houseparty is al een tijdje bekend in Nederland en doet het ook niet onaardig qua populariteit. Toch is deze nieuwe app bij een groot aantal mensen nog niet bekend. Wat houdt de app precies in en liggen er mogelijkheden voor bedrijven?

Wat is Houseparty?
Houseparty is een videochat-app van dezelfde makers als van Meerkat. Meerkat is eigenlijk de voorganger van Houseparty. Het was een live-streamingsdienst die de concurrentie aan moest gaan met Periscope. Door grote concurrentie van Periscope en Facebook, is de app Meerkat niet meer beschikbaar in de App Store en Play Store. Met Houseparty kun je eigenlijk een klein virtueel huisfeest geven. Vergelijkbaar met een huisfeest, kun je zien wie er binnenkomt en kun je ook zelf zomaar binnenkomen.

Zodra je de app opent op je smartphone, ga je direct naar je ‘kamer’. Op datzelfde moment krijgen jouw vrienden een melding dat je online bent en wordt er gewacht op een connectie. Wanneer vrienden ook in je ‘houseparty’ zijn, kan er een gesprek gestart worden. Gedurende het gesprek kan iedereen zomaar het gesprek ‘joinen’, met een maximum van acht personen (Donker, 2016) (Rahanmetan, 2016) (Newton, 2016).

Wat zijn de mogelijkheden voor bedrijven?
Op ’t moment zie ik weinig mogelijkheden voor bedrijven. Je wil natuurlijk niet dat er zomaar mensen in je video conference call komen kijken. Natuurlijk is er dan de mogelijkheid om de ‘kamer’ op slot te doen, maar naar mijn mening lening andere diensten zoals Skype zich dan beter uit voor vergaderingen en dergelijke.
Wel zie ik mogelijkheden bij bijvoorbeeld productpresentaties. Wanneer een bedrijf een live-uitzending begint over een nieuw product, zou het leuk zijn als je met 8 vrienden die productpresentatie kan bekijken. Maar goed, op dit moment is dat nog niet mogelijk en het is ook nog maar de vraag of het in de toekomst mogelijk gaat zijn?

Gebruik jij Houseparty of heb je het gebruikt? Vertel mij dan wat je ervan vindt of vond en welke mogelijkheden voor verbetering jij ziet.

 

Gebruikte bronnen

Donker, S. (2016, november 7). Houseparty: hét nieuwe sociale netwerk voor jongeren? Opgehaald van Marketingfacts: http://www.marketingfacts.nl/berichten/houseparty-het-nieuwe-sociale-netwerk-voor-jongeren

Newton, C. (2016, september 28). Meerkat built a new app in secret, and almost 1 million people are using it. Opgehaald van The Verge: http://www.theverge.com/2016/9/28/13081014/meerkat-houseparty-video-app

Rahanmetan, C. (2016, november 7). 5 dingen die je moeten over Houseparty. Opgehaald van Androidworld: https://androidworld.nl/apps/5-dingen-die-je-moet-weten-over-houseparty/

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s