Blogs, Social

Say hello to Google Allo

Google heeft onlangs haar nieuwe chatdienst gelanceerd. Google Allo, de opvolger van Hangouts, is een chatdienst waarin Google-assistent verwerkt zit. In feite is de chatdienst niet anders dan Whatsapp of Telegram; je kunt berichten naar je contactpersonen versturen, inclusief verschillende multimedia. Wat houdt de Google-assistent precies in? En wat zijn de mogelijkheden voor online marketeers in Google Allo?

Google-assistent
Google Allo is de nieuwe chatdienst van Google, die de concurrentie moet aangaan met chatdiensten zoals WhatsApp, Telegram en Facebook Messenger. Het onderscheidende aan Google Allo is de Google-assisstent, die in elk gesprek dat je voert beschikbaar is. Je kunt de assistent vragen stellen, zoals waar je kunt gaan lunchen met je vriend, hoe laat de film draait die je in de bioscoop wil zien of je kunt de assistent je laten helpen met je agenda.

allo

Google Allo zal in de toekomst nog uitgebreid worden met meer functies en ik ben erg benieuwd naar wat Google allemaal voor ons in petto heeft. Zal Google Allo goed genoeg zijn of worden om uiteindelijk WhatsApp van de troon af te stoten?

Mogelijkheden voor online marketeers?
Op dit moment is er nog niet veel mogelijk in de nieuwe chatapplicatie van Google. Daarom zou ik nu graag wat ideeën die mij interessant lijken, bespreken.

  • Adverteren voor aanbevelingen: wanneer mensen in de chatdienst vragen waar ze een pizza kunnen gaan eten of waar ze de film die ze leuk vinden in de bioscoop kunnen zien, zie ik mogelijkheden voor advertenties. Dan zou de Google-assistent jouw bedrijf als eerste aanbevelen.
  • Als communicatiemiddel naar klanten: Google Allo kan natuurlijk ook ingezet worden als een nieuw kanaal voor communicatie met de klant. Het wordt voor klanten dan een stuk eenvoudiger om contact op te nemen met jouw bedrijf.
  • Gerichte aanbiedingen doen: Wanneer de assistent herkent dat er in een gesprek interesse is in een bepaald product, zou er een gerichte aanbiedingen gedaan kunnen worden. De vraag in deze kwestie is natuurlijk wel in hoeverre dit de privacy aantast en of gebruikers van de chatdienst op dergelijke aanbiedingen zitten te wachten.

Al met al ben ik erg benieuwd wat voor rol Google Allo gaat spelen in deze markt. Is de Google-assistent onderscheidend genoeg? Ik heb de applicatie in ieder geval al wel geïnstalleerd. Wil u dat ook doen? Voor het gemak heb ik hieronder een link naar de applicatie achter gelaten.

Play Store
App Store

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s